Klicka för öppettider under Jul- & Nyår >>>

  • Måndagar 10.00 - 17.00
  • Tisdagar  08.00 - 16.00
  • Onsdagar 08.00 - 18.00
  • Torsdagar 08.00 - 16.00
  • Fredagar 08.00 - 12.00
    (Ej telefontid)

Östermalmstandläkarna

Att bleka tänder är säkert förutsatt att det görs under överseende av tandvårdspersonal. Tandblekning har visat sig ge goda resultat på vanliga missfärgningar orsakat av kaffe, tobak och andra färgrika födoämnen.

Hemmablekning

Tandläkaren/tandhygienisten gör en undersökning och bedömning innan en tandblekning ska genomföras. Individuella skenor framställs som passar just dina tänder. När du hämtar dina skenor får du ytterligare instruktioner. Blekmedlet appliceras i skenorna som placeras på dina tänder i 2 timmar. Vanligen får du bra resultat efter 5-8 dagar men det kan ta både kortare och längre tid. Hur lång tid det tar till önskat resultat beror på tändernas färgnyans, blekningsbenägenhet och graden av missfärgning.

Varaktigheten på blekningen...

beror till stor del på munhygien, nyttjande av färgrika ämnen, ursprungsnyansen samt kvaliteten på emaljen. Rengör man blekskenorna noggrant kan de hålla i många år. Därefter kan du upprepa blekning vid behov 1-2 dagar för att fräscha upp ditt vackra vita leende.

Ilningar kan uppstå...

i samband med blekning men är övergående.Om du är orolig för ilningar kan du använda tandkräm mot ilningar och munskölj med 0,2% fluor en vecka innan.

Klinikblekning ZOOM

Vi kan även erbjuda klinikblekning med hjälp av Philips ZOOM whitespeed-lampa. Efter 4*20 minuters behandling ser du synliga resultat!

Blekning rotfylld tand

Rotfyllda tänder blir ofta mörka och gråa. Det är tråkigt framförallt om det är en framtand. En rotfylld tand går att bleka inifrån tanden och då behövs det två eller tre besök hos tandläkaren.

Medlemskap & varumärken