Semesterstängt från 8/7, tillbaka 8/8

  • Måndagar 7,30-17
  • Tisdagar  7,30-16
  • Onsdagar 7,30-18
  • Torsdagar 7,30-16
  • Fredagar 7,30-13 

Östermalmstandläkarna

Exempel på behandlingar:

Kompositfyllningar

Plastfyllningar görs vid små-medelstora hål i hela bettet. Kompositerna är bra utvecklade. Håller bra vid små fyllningar och har en bra estetik. Vid stora och mycket stora kompositfyllningar blir krympningen stor och det finns en risk för fraktur eller läckage efter ett tag.

Porslinsinlägg

Ett porslinsinlägg görs med fördel vid stora hål och rotfyllda tänder. Tanden prepareras och därefter tar man avtryck. Tandteknikern gör porslinsinlägget som gången efter fastsätts med ett specialcement. Inlägget är hållbart, estetiken är mycket god, krymper inte och håller färgen.

Guldinlägg

Även guldinlägg görs med fördel vid stora tandsubstansförluster. Guldinlägg har en beprövad långsiktig hållbarhet. Är vissa gånger det bästa alternativet.

Kronor

När stora delar av tandkronan är skadad kan en krona återställa funktion och utseende. På de stora tuggtänderna gör man metallkeramikkronor pga den höga belastningen. Mk-kronan har en innerhätta av guld med porslin på. På framtänderna där belastningen inte är lika hög gör man helkeramiska kronor för att få en optimal estetik.

 

Medlemskap & varumärken

 

Kvalitetssäkring


Vi har ett kvalitetssäkringsprogram vi följer för att alla, både patienter och personal, ska känna sig trygga på praktiken. Kvalitetssäkringsprogrammet QULAN är anpassat för tandvården och innehåller bl.a. Socialstyrelsens alla krav på hur tandvård inom olika områden ska bedrivas. Programmet ställer även stora krav på hygien, miljö, arbetsmiljö, skötsel av utrustning, dokumentation m.m.